Quiche biscuits
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
10 μερ
Difficulty
Μέτρια
Υλικά
- 4 φλ. μπουκετάκια από κουνουπίδι
- 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου (αμύγδαλα πολτοποιημένα)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλ. vegan τυρί σε φέτες GREEN VIE (είτε καπνιστό γκούντα είτε μεσογειακό)
- 2 ασπράδια αβγού*, ελαφρά χτυπημένο
- 2 κ.σ. βούτυρο ή vegan βούτυρο NATURLI BIO, λιωμένο
- 4 φέτα καπνιστής γαλοπούλας, ψημένη και ψιλοκομμένη, ή vegan αλλαντικό
- 2 σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι με 6 θήκες για muffins.
- Βράζουμε το κουνουπίδι για 10 λεπτά με 2 κ.σ. νερό, το πολτοποιούμε και το στραγγίζουμε καλά. Τοποθετούμε το στραγγισμένο κουνουπίδι σε μπολ μαζί με το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το τυρί, τα ασπράδια και το
- βούτυρο έως ότου ενσωματωθούν καλά και συνεχίζουμε με το αλλαντικό και το σχοινόπρασο.
- Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες και τοποθετούμε από μία σε κάθε θήκη. Ψήνουμε μέχρι οι κορυφές να ροδίσουν για περίπου 23-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιούμε ένα λεπτό μαχαίρι για να τα βγάλουμε από το ταψάκι.