Poke bowl με σολομό και ρυζομακάρονα

Λιγότερο από 30’
2 μερ
Μέτρια

Υλικά

280 γρ. σολομός
1 αβοκάντο
100 γρ. φασολάκια
100 γρ. καλαμπόκι baby
100 γρ. αγγούρι
200 γρ. ρυζομακάρονα
1 μάνγκο ή ανανάς
κόκκινη πιπερίτσα τσίλι
λιναρόσπορος
2 κ.σ σησαμέλαιο
2 κ.σ ξίδι κρασιού
1 1/2 κ.σ σάλτσα σόγιας
χυμός από λεμόνι ή λάιμ
1 κ.γ μέλι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα συστατικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και βάζουμε στην άκρη το 1/3, για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα για το ντρέσινγκ. Τοποθετούμε τον ωμό σολομό στη μαρινάδα, καλύπτουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά περιμετρικά σε ένα μπολ, νοστιμίζουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με τον λιναρόσπορο και το τσίλι.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ