Πατατοκροκέτες φούρνου
Περίσσεψαν πατάτες ψητές ταψιού και λίγα τυριά; Φτιάχνουμε απολαυστικές και light πατατοκροκέτες.
Υλικά
- πατάτες φούρνου που μας περίσσεψαν
- 1 φλ. τυρί τριμμένο
- 1 αβγό
- ρίγανη ξερή
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 χτυπημένο αβγό (για το πανάρισμα)
- φρυγανιά τριμμένη
- πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τις πατάτες από τα λάδια του ταψιού και τις λιώνουμε μέσα σε ένα μπολ – αν χρειάζεται, προσθέτουμε μαζί με 1-2 πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες, έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 750 γρ. Προσθέτουμε το τυρί, το αβγό, τη ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κροκέτες μακρόστενες, που αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 1 ώρα. Τις περνάμε πρώτα από αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά, τις αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τις σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.