Πανακότα πεπόνι
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 300g κρέμα γάλακτος
- 250g πεπόνι (σάρκα καθαρισμένη)
- 4 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
- 125 ml νερό
- 1/2 κ.γ. δυόσμος ξερός
- 50g ζάχαρη
- 6 ζελατίνες μικρές (10 γρ.)
Για το σερβίρισμα
- λίγο πεπόνι
- κορφούλες δυόσμου
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη για 5-6 λεπτά, να φουσκώσει.
- Ετοιμάζουμε ένα αφέψημα με το νερό και τον ξερό δυόσμο και, αφού το σουρώσουμε, διαλύουμε μέσα τη φουσκωμένη ζελατίνη.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη.
- Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ μαζί με τη διαλυμένη ζελατίνη και τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου και ενώνουμε με την κρέμα. Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε κανάτα, περνώντας το από σήτα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 5-6 μικρά ποτήρια και το αφήνουμε στο ψυγείο, να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η πανακότα.
- Με κουταλάκι παριζιέν κόβουμε μπαλίτσες πεπονιού –αν δεν έχουμε, κόβουμε με μαχαίρι κυβάκια– και διακοσμούμε τις πανακότες πριν τις σερβίρουμε, μαζί με φυλλαράκια ή κορφούλες δυόσμου.