Menu
Generic filters
Exact matches only

Πανακότα πεπόνι

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 300g κρέμα γάλακτος
  • 250g πεπόνι (σάρκα καθαρισμένη)
  • 4 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος
  • 125 ml νερό
  • 1/2 κ.γ. δυόσμος ξερός
  • 50g ζάχαρη
  • 6 ζελατίνες μικρές (10 γρ.)

Για το σερβίρισμα

  • λίγο πεπόνι
  • κορφούλες δυόσμου

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη για 5-6 λεπτά, να φουσκώσει.
  • Ετοιμάζουμε ένα αφέψημα με το νερό και τον ξερό δυόσμο και, αφού το σουρώσουμε, διαλύουμε μέσα τη φουσκωμένη ζελατίνη.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη.
  • Πολτοποιούμε το πεπόνι στο μπλέντερ μαζί με τη διαλυμένη ζελατίνη και τα φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου και ενώνουμε με την κρέμα. Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε κανάτα, περνώντας το από σήτα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 5-6 μικρά ποτήρια και το αφήνουμε στο ψυγείο, να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η πανακότα.
  • Με κουταλάκι παριζιέν κόβουμε μπαλίτσες πεπονιού –αν δεν έχουμε, κόβουμε με μαχαίρι κυβάκια– και διακοσμούμε τις πανακότες πριν τις σερβίρουμε, μαζί με φυλλαράκια ή κορφούλες δυόσμου.
Bookmarks