Παέγια µε πολύχρωµες πιπεριές, ντοµατάκια και γαρίδες
Υλικά
- 400 g. γαρίδες ολόκληρες
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 μεγάλο ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ. γ. αλάτι
- 1 κ. γ. κουρκουμά
- 1 κ. γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ. γ. µαύρο πιπέρι
- 100 ml λευκό κρασί
- 1+1/2 φλ. πιπεριές πολύχρωμες σε κύβους
- 10 μικρά ντοματίνια
- 2 φλ. ρύζι καρολίνα καλά πλυμμένο
- 4 φλ. ζωµό λαχανικών ή κοτόπουλου
- φρέσκα φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
• Βάζουμε μια φαρδιά και ρηχή, αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις γαρίδες. Τις βγάζουμε σε πιάτο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε με 2 κ. σ. από το ζωμό και αφήνουμε στην άκρη.
• Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεµμύδι και το σκόρδο, με το αλάτι, τον κουρκου-µά, την πάπρικα και το πιπέρι, για περίπου 5’.
• Σβήνουµε µε το κρασί, προσθέτουµε τις πιπεριές, τα ντοματίνια και το ρύζι. Ρίχνουµε και το ζωμό και ανακατεύουµε.
• Τα αφήνουµε να σιγοβράσουν σε χαµηλή φωτιά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, µέχρι να µαλακώσει το ρύζι, για περίπου 20’, χωρίς να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες, με το ξύσμα και το ζωμό, τακτοποιώντας τις ανάμεσα στο ρύζι. Σβήνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε πετσέτα και αφήνουµε για 10’.
• Σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού.