Ορεκτικό με ψητά καρότα, τζίντζερ και τσίλι
Υλικά
- 500 γρ. καρότα
- αλάτι
- πιπέρι
- 40 γρ. μέλι
- 40 γρ. κονιάκ
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. τζίντζερ
- 1 πιπερίτσα
Εκτέλεση
Βάζουμε 2 λαδόκολλες σταυρωτές πάνω σε ένα ταψάκι και στρώνουμε τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το τζίντζερ και το τσίλι. Όταν διαλυθεί το μέλι, αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε τα καρότα, κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα ώστε να τα σκεπάζει και ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε με φέτες λεμόνι, ελιές θρούμπες και κάππαρη.