Ωμοφαγικό παγωτό cheesecake-ουράνιο τόξο
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
8 μερίδες
Difficulty
Μέτρια
Υλικά
Για τη βάση
- 20 μαλακός, απύρηνος χουρμάς
- 2 φλ. αμύγδαλα
- ελάχιστο θαλασσινό αλάτι
Για τη vegan κρέμα βάσης
- 8 φλ. ΑΒ Authentic nuts ωμά κάσιους, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
- 3/4 φλ. χυμός λεμονιού
- 2 1/2 φλ. λιωμένο λάδι καρύδας
- 1 1/2 φλ. κρέμα καρύδας -το παχύρρευστο μέρος από 1 παγωμένη κονσέρβα γάλα καρύδας
- 1 φλ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.γ. σκόνη βανίλιας ή τα φυσικής βανίλιας σποράκια από 2 φασόλια
Για την πρώτη στρώση
- 2 φλ. κατεψυγμένα σμέουρα
Για τη δεύτερη στρώση
- 10 g σκόνη matcha
Για την τρίτη στρώση
- 2 φλ. κατεψυγμένα βατόμουρα
Για την τέταρτη στρώση
- 1/2φλ. γάλα καρύδας
- 2 κ.γ. ίνες σαφράν μουλιασμένες στο γάλα καρύδας ή ή σκόνη σαφράν
Εκτέλεση
- Βάση: Στρώνουμε με λαδόκολλα μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 20 εκ.
- Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα σε αλεύρι αμυγδάλου, το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε τους χουρμάδες μέχρι να προκύψει ένα λείο και μαλακό μείγμα, προσθέτουμε ξανά μέσα στο μπλέντερ το αλεύρι αμυγδάλου και ελάχιστο αλάτι και χτυπάμε έως ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί, ώστε να μπορούμε να το πλάσουμε σε μια μπάλα. Προσθέτουμε επιπλέον χουρμάδες εάν το μείγμα είναι πολύ ξηρό ή αλεύρι αμυγδάλου εάν είναι πολύ υγρό. Απλώνουμε το μείγμα, πιέζοντας καλά στη βάση της φόρμας, και τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Vegan κρέμα βάσης: Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα προσθέτουμε στον επεξεργαστή τροφίμων. Ίσως χρειαστεί να το κάνουμε σε δύο δόσεις. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το λάδι καρύδας, την κρέμα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να προκύψει ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Χωρίζουμε αυτό το μείγμα σε τέσσερα ίσα μέρη.
- Πρώτη στρώση: Ξαναβάζουμε το κρεμώδες μείγμα από κάσιους στον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε τα κατεψυγμένα σμέουρα και μπλεντάρουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να προκύψει μια ωραία ροζ κρέμα. Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερα σμέουρα εάν θέλουμε πιο έντονο χρώμα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, πάνω από τη βάση, και τοποθετούμε στον καταψύκτη.
- Δεύτερη στρώση: Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά τη σκόνη matcha, για πράσινο αποτέλεσμα. Μόλις η στρώση σμέουρου παγώσει, μπορούμε να προσθέσουμε τη δεύτερη στρώση.
- Τρίτη στρώση: Επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία, αλλά χρησιμοποιούμε βατόμουρα. Μόλις σταθεροποιηθεί η προηγούμενη στρώση, μπορούμε να προσθέσουμε και αυτήν.
- Τέταρτη στρώση: Προσθέτουμε το μουλιασμένο σαφράν ή τη σκόνη στην κρέμα βάσης και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω. Όταν η στρώση βατόμουρου παγώσει, προσθέτουμε την τελευταία στρώση και καταψύχουμε ξανά.