Ωμοφαγική monster pizza, με σουβλακόπιτα ολικής, γουακαμόλε, αγγούρι και μαύρα φασόλια

Λιγότερο από 30’
4 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

1 φλ. γουακαμόλε*
4 πίτες για σουβλάκι, ολικής αλέσεως, ελαφρώς ψημένες
16 φέτες αγγουριού, πάχους περίπου 1/2 εκ.
100g vegan μοτσαρέλα, κομμένη σε 12 κυκλικά δισκάκια διαμέτρου 1-2 εκ. (με ένα κουπάτ ή ένα καπάκι)
1 κ.σ. μαύρες ελιές, σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη, σε μπαστουνάκια
φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας γουακαμόλε σε κάθε πίτα.
  • Μοιράζουμε στην κάθε πίτα τους δίσκους τυριού, πάνω στους οποίους τοποθετούμε από μία φέτα αγγουριού και ροδέλες ελιάς για μάτια. Σκορπίζουμε γύρω την πιπεριά σε μπαστουνάκια.
  • Κόβουμε τις πίτσες σε τέταρτα, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

*Γουακαμόλε:
Ανακατεύουμε 2 ώριμα μαλακά αβοκάντο, 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο, 1 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη, 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα), 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά) και λίγο αλάτι.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ