Ωμοφαγική monster pizza, με σουβλακόπιτα ολικής, γουακαμόλε, αγγούρι και μαύρα φασόλια
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 φλ. γουακαμόλε*
- 4 πίτες για σουβλάκι, ολικής αλέσεως, ελαφρώς ψημένες
- 16 φέτες αγγουριού, πάχους περίπου 1/2 εκ.
- 100g vegan μοτσαρέλα, κομμένη σε 12 κυκλικά δισκάκια διαμέτρου 1-2 εκ. (με ένα κουπάτ ή ένα καπάκι)
- 1 κ.σ. μαύρες ελιές, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε μπαστουνάκια
- φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
- Απλώνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας γουακαμόλε σε κάθε πίτα.
- Μοιράζουμε στην κάθε πίτα τους δίσκους τυριού, πάνω στους οποίους τοποθετούμε από μία φέτα αγγουριού και ροδέλες ελιάς για μάτια. Σκορπίζουμε γύρω την πιπεριά σε μπαστουνάκια.
- Κόβουμε τις πίτσες σε τέταρτα, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
*Γουακαμόλε:
Ανακατεύουμε 2 ώριμα μαλακά αβοκάντο, 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο, 1 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη, 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα), 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά) και λίγο αλάτι.