Ομελέτα με καπνιστό σολομό και μυρωδικά
Υλικά
- 5 αβγά
- 80 ml γάλα
- 40 ml ελαιόλαδο
- 80 γρ. μαλακό τυρί με πιπέρι (ερίφι)
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα)
- 1 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
- 4 φέτες καπνιστού σολομού σε λωρίδες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα αβγών και ψήνουμε την ομελέτα για 4 – 5 λεπτά. Απλώνουμε σε κουταλιές το μαλακό τυρί στην επιφάνεια της ομελέτας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 2 – 3 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά. Βάζουμε από πάνω τις λωρίδες σολομού και διπλώνουμε την ομελέτα. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.