Menu
Generic filters
Exact matches only

Ομελέτα με καπνιστό σολομό και μυρωδικά

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 2 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 5 αβγά
  • 80 ml γάλα
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μαλακό τυρί με πιπέρι (ερίφι)
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα)
  • 1 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες καπνιστού σολομού σε λωρίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα αβγών και ψήνουμε την ομελέτα για 4 – 5 λεπτά. Απλώνουμε σε κουταλιές το μαλακό τυρί στην επιφάνεια της ομελέτας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 2 – 3 λεπτά. Αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά. Βάζουμε από πάνω τις λωρίδες σολομού και διπλώνουμε την ομελέτα. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Bookmarks

Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα αβγών και ψήνουμε την ομελέτα για 4 – 5 λεπτά. Απλώνουμε σε κουταλιές το μαλακό τυρί στην επιφάνεια της ομελέτας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 2 – 3 λεπτά.Αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά. Βάζουμε από πάνω τις λωρίδες σολομού και διπλώνουμε την ομελέτα. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.