Menu
Generic filters
Exact matches only

Ομελέτα με αλμυρίκια ή βλίτα, δυόσμο και καπνιστή γαλοπούλα

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 8 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 400 γρ. αλμυρίκια ή βλίτα, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 1/2 φλ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες, σε μικρά κομμάτια
  • 80 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, λεπτοκομμένη και μετά σε λωρίδες
  • 45 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα χόρτα για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα χόρτα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, αφαιρούμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε το ζαμπόν, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, τα αβγά, ανακατεύουμε και αφήνουμε την ομελέτα να γίνει από τη μία πλευρά. Τη γυρίζουμε και την ψήνουμε και απ’ την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει καλά και σερβίρουμε.

Bookmarks

“ Βράζουμε τα χόρτα για 4 λεπτά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα χόρτα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, αφαιρούμε το σκόρδο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, ρίχνουμε το ζαμπόν, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο, τα αβγά, ανακατεύουμε και αφήνουμε την ομελέτα να γίνει από τη μία πλευρά. Τη γυρίζουμε και την ψήνουμε και απ’ την άλλη πλευρά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει καλά και σερβίρουμε.   “