Ντάκος με τριμμένη ντομάτα, ξινομυζήθρα και κρέμα από το υπόλοιπο ιμάμ
Ο συνδυασμός μελιτζάνας με τη γλύκα των κρεμμυδιών είναι μια άλλη άποψη της μελιτζανοσαλάτας. Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγη τσίλι πιπεριά και δροσίζουμε το όλον με φύλλα φρέσκου βασιλικού.
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
1 μερίδα
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 φλ. υπόλοιπο ιμάμ
- 1 ντάκος
- 1 ντομάτα ώριμη, χοντροτριμμένη
- 50 g ξινομυζήθρα
- λίγο μαυροκούκι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σουρώνουμε το ιμάμ και ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα σε μπολ μαζί με την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε το ιμάμ στο μούλτι να γίνει κρέμα.
- Απλώνουμε τη μισή δόση ντομάτας στον ντάκο, από πάνω βάζουμε την κρέμα ιμάμ, την υπόλοιπη ντομάτα, την ξινομυζήθρα, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.
- Σουρώνουμε το ιμάμ και ρίχνουμε τη σάλτσα μέσα σε μπολ μαζί με την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε το ιμάμ στο μούλτι να γίνει κρέμα.
- Απλώνουμε τη μισή δόση ντομάτας στον ντάκο, από πάνω βάζουμε την κρέμα ιμάμ, την υπόλοιπη ντομάτα, την ξινομυζήθρα, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.