Menu
Generic filters
Exact matches only

New age καγιανάς με tofu αντί για αβγά

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 2 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 200g τόφου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2 κ.σ. φυτική κρέμα μαγειρικής
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3΄.
  • Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά και την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 5-6΄σε μέτρια-χαμηλή φωτιά.
  • Θρυμματίζουμε το τόφου στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε για 1-2΄.
  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 3-4΄.
  • Προσθέτουμε τον κουρκουμά και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2΄.
  • Προσθέτουμε τη φυτική κρέμα μαγειρικής, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε με τον μαϊντανό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, αν θέλουμε μαζί με φρέσκο ψωμί.
Bookmarks