New age καγιανάς με tofu αντί για αβγά
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
2 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 200g τόφου
- αλάτι
- πιπέρι
- 10 ντοματίνια
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.σ. φυτική κρέμα μαγειρικής
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3΄.
- Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά και την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 5-6΄σε μέτρια-χαμηλή φωτιά.
- Θρυμματίζουμε το τόφου στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε για 1-2΄.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 3-4΄.
- Προσθέτουμε τον κουρκουμά και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2΄.
- Προσθέτουμε τη φυτική κρέμα μαγειρικής, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε με τον μαϊντανό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, αν θέλουμε μαζί με φρέσκο ψωμί.