Muffins ρυζιού
Muffins ρυζιού με λαχανικά και τυρί από τη Θέμιδα Καρδιόλακα.
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
6 μερ
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 2 κούπες μαγειρεμένο καστανό ρύζι (περίπου 1 φλιτζάνι ωμό)
- 1 ½ κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
- 1 κολοκυθάκι, τριμμένο
- 3 κ. σ. βρασμένο καλαμπόκι
- 2 κ. σ. αρακά
- 200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 3 αβγά, χτυπημένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
- Βράζουμε τον αρακά
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι, το καρότο, το κολοκυθάκι, τον αρακά, το καλαμπόκι, τα 2/3 του τυριού, τα αβγά και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ελαφρώς τις θήκες μιας φόρμας για muffins και τις γεμίζουμε με το μείγμα μας.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί πάνω σε κάθε muffin.
- Τα βάζουμε στο φούρνο για 15’ περίπου (μέχρι να ροδίσουν).
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από τις θήκες.
- Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.