Μuffins μήλου με ελαιόλαδο, μέλι και μπαχαρικά
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 φλ. φαρίνα βρόμης
- 3/4 φλ. φαρίνα χαρουπιού ή ολικής
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1½ κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- 1/3 φλ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 φλ. μήλο, τριμμένο
- 1 φλ. μήλο, σε κύβους
- 1/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- 2 αβγά, κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. γιαούρτι
- 1/2 φλ. χυμό μήλου ή γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε τα μήλα (τριμμένο και σε κύβους). Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το λάδι και το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι.
- Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, τον χυμό μήλου ή το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα υγρά συστατικά στα στεγνά και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο
κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε 12 θήκες μάφιν. Πασπαλίζουμε τις κορυ-
φές των μάφιν με λίγη καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας, αν θέλουμε.
- Ψήνουμε τα μάφιν για περίπου 13-16 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσά στην κορυφή.