Muffin Sushi Cups
Υλικά
- 1 φλ. ρύζι για σούσι
- 1-2 κ.σ. ξύδι ρυζιού ή λευκό ξύδι (για το ρύζι)
- 100 γρ. πράσινα φασολάκια
- 1 κ.σ. tamari (ή σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη, για την πάστα)
- 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού (ή μηλόξυδο ή λευκό ξύδι)
- 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1/4 κ.γ. σκόνη τσίλι (προαιρετικά)
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 2 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 φλ. ψιλοκομμένο αγγούρι
- 3 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
- 1 κ.γ. σησαμέλαιο
- 1 κ.σ. ξύδι ρυζιού ή λευκό ξύδι (για τη γέμιση)
- 1 κ.σ. tamari (ή σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη, για τη γέμιση)
- 1/2 καρότο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά, λεπτή σε λεπτά μπαστουνάκια
- Μαύρο σουσάμι
- Tamari (ή σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη, για το σερβίρισμα)
- Wasabi
- Τζίντζερ πίκλα
Εκτέλεση
Ρύζι: Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Το μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ξίδι ανακατεύοντας. Τοποθετούμε 12 χάρτινες θήκες για μάφιν σε μια μεταλλική φόρμα για μάφιν με τις ανάλογες υποδοχές. Μοιράζουμε το ρύζι στις θήκες και το πιέζουμε προς τα κάτω, για να σχηματίσουμε συμπαγή κύπελλα ρυζιού με τα χέρια μας ή με το κάτω μέρος ενός μικρού ποτηριού – βεβαιωνόμαστε πρώτα ότι τα χέρια μας ή το γυαλί είναι βρεγμένα, έτσι ώστε το ρύζι να μην κολλήσει! Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια επίπεδη επιφάνεια.
Πάστα από φασολάκια: Βράζουμε τα φασολάκια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά.
Γέμιση: Σε ένα μπολ χτυπάμε το σησαμέλαιο με το tamari, το ξίδι, το τσίλι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε το αγγούρι, το αβοκάντο, τα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο και το σουσάμι.
Μοιράζουμε την πάστα από τα πράσινα φασολάκια στα μάφιν σούσι. Μοιράζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, κρατώντας στην άκρη το καρότο και την πιπεριά. Γαρνίρουμε τα μισά από τα μάφιν με το τριμμένο καρότο και τα άλλα μισά με την κόκκινη πιπεριά.
Σερβίρισμα: Πασπαλίζουμε τα μάφιν με μαύρο σουσάμι και σερβίρουμε με επιπλέον tamari (ή με τη σάλτσα σόγιας).”