Μπρουσκέτες με χούμους από ρεβίθια
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
1 μερίδα
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 φλ. βρασμένα ή μαγειρεμένα ρεβίθια
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1/2 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
- λίγο κύμινο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 30 ml νερό χλιαρό
- φρυγανισμένο ψωμί
- φιλετάκια αντζούγιας
- ντοματίνια
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε και ρίχνουμε στο μούλτι τα βρασμένα ή μαγειρεμένα ρεβίθια που μας περίσσεψαν και προσθέτουμε το σκόρδο, το ταχίνι, την καπνιστή πάπρικα, χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι, λίγο κύμινο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χλιαρό νερό. Πολτοποιούμε και σερβίρουμε το χούμους αλειμμένο πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με φιλετάκια αντζούγιας, ντοματίνια και μαϊντανό ψιλοκομμένο.