Μπρουσκέτες από μπαγιάτικο ψωμί με πράσινο χούμους από ροβίτσα
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 πιάτο σούπα ροβίτσα που περίσσεψε
- 1 φλ. φύλλα μαϊντανού
- 1 λάιμ (ξύσμα και χυμός)
- 1/2 αβοκάντο
- 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 φέτες ψωμί που έχει περισσέψει
- λίγη φέτα, τρίμμα
- ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε καλά από τα υγρά της τη σούπα ροβίτσας που μας περίσσεψε και τη ρίχνουμε σε μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, τη σάρκα αβοκάντο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να φτιάξουμε έναν ομοιογενή πολτό.
- Φρυγανίζουμε τις φέτες από ψωμί και τις αλείφουμε με μια γερή στρώση από το χούμους που φτιάξαμε.
- Πασπαλίζουμε με λίγη φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό, ραντίζουμε με σταγόνες από ελαιόλαδο και σερβίρουμε.