Μπρουσκέτες από μπαγιάτικο ψωμί με πικάντικο χούμους, μελιτζάνα και ντοματίνια
Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα σε κυβάκια
- 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλ. μαγειρεμένα ρεβίθια με λαχανικά
- 2 κ.σ. ταχίνι
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- πάπρικα καυτερή
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- 2-3 κ.σ. χούμους
- 8 ντοματίνια σε κυβάκια
- 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα σε κυβάκια, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε στον επεξεργαστή 1½ φλ. μαγειρεμένα ρεβίθια με λαχανικά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ταχίνι, 1/4 κ.γ. κύμινο, όση πάπρικα καυτερή θέλουμε, ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι και πολτοποιούμε. Ψήνουμε 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο στη φρυγανιέρα και απλώνουμε πάνω στην καθεμία από 2-3 κ.σ. χούμους. Μοιράζουμε από πάνω ψημένους κύβους μελιτζάνας, 8 ντοματίνια κομμένα σε κυβάκια, 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε αμέσως.