Menu
Generic filters

    Μπρουσκέτες από μπαγιάτικο ψωμί με πικάντικο χούμους, μελιτζάνα και ντοματίνια

    Ιωάννα Σταμούλου

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα σε κυβάκια
    • 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 1/2 φλ. μαγειρεμένα ρεβίθια με λαχανικά
    • 2 κ.σ. ταχίνι
    • 1/4 κ.γ. κύμινο
    • πάπρικα καυτερή
    • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
    • 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
    • 2-3 κ.σ. χούμους
    • 8 ντοματίνια σε κυβάκια
    • 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

    Εκτέλεση

    Κόβουμε 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα σε κυβάκια, τα αλατίζουμε, τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε στον επεξεργαστή 1½ φλ. μαγειρεμένα ρεβίθια με λαχανικά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ταχίνι, 1/4 κ.γ. κύμινο, όση πάπρικα καυτερή θέλουμε, ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι και πολτοποιούμε. Ψήνουμε 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο στη φρυγανιέρα και απλώνουμε πάνω στην καθεμία από 2-3 κ.σ. χούμους. Μοιράζουμε από πάνω ψημένους κύβους μελιτζάνας, 8 ντοματίνια κομμένα σε κυβάκια, 4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε αμέσως.

    Bookmarks