Μπουγάτσα στιγμής με λίγα φύλλα κρούστας και λίγο γάλα
Υλικά
- 6-8 φύλλα κρούστας
- 3 αβγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 500 γρ. φρέσκο γάλα
- 1 λεμόνι, ξύσμα
- κανέλα
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20 x 25 εκ. Παίρνουμε 6-8 φύλλα κρούστας που μας περίσσεψαν και, αφού τα αλείψουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο, τα τσαλακώνουμε και τα απλώνουμε «πατσαβουριαστά» στο ταψί μας, προσέχοντας να καλύψουμε τον πάτο και μέρος από τα πλαϊνά του. Προψήνουμε τα φύλλα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και στο μεταξύ χτυπάμε 3 αβγά με 100 γρ. ζάχαρη, 1 βανιλίνη, 500 γρ. φρέσκο γάλα και ξύσμα από 1 λεμόνι. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και δυναμώνουμε τη θερμοκρασία στους 185°C. Με μια κουτάλα αδειάζουμε στο ταψί λίγο λίγο το μείγμα που ετοιμάσαμε πάνω από τα προψημένα φύλλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια του γλυκού. Σερβίρουμε την μπουγάτσα πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα και ζάχαρη άχνη.