Μπισκότα με ελαιόλαδο, μέλι, βρόμη και αμύγδαλα
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 φλ. αμύγδαλα
- 2 φλ. νιφάδες βρόμης
- 1 πρέζα αλάτι
- 115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. καρδάμωμο ή μαστίχα κοπανισμένη
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. μέλι
- κομματάκια κουβερτούρας (ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Αλέθουμε τα αμύγδαλα με το μπλέντερ, αλλά να μη γίνουν σκόνη ούτε και χοντροκομμένα.
- Αλέθουμε τις νιφάδες βρόμης μέχρι να γίνουν αλεύρι.
- Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα, τη βρόμη, το καρδάμωμο ή τη μαστίχα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί, φτιάχνουμε τα μπισκότα μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε (εγώ χρησιμοποίησα κουπάτ αστέρι, αλλά μπορείτε και χωρίς κουπάτ).
- Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο μπισκότο με το δάχτυλό μας για να βάλουμε την κουβερτούρα ή τη μαρμελάδα.
- Ψήνουμε τα μπισκότα, ανάλογα με τον φούρνο, για 10-15 λεπτά, ίσα ίσα να ροδίσουν.