Menu
Generic filters
Exact matches only

    Μπισκότα με ελαιόλαδο, μέλι, βρόμη και αμύγδαλα

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 1 φλ. αμύγδαλα
    • 2 φλ. νιφάδες βρόμης
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 115 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/2 κ.γ. καρδάμωμο ή μαστίχα κοπανισμένη
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1/2 φλ. μέλι
    • κομματάκια κουβερτούρας (ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας)

    Εκτέλεση

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
    • Αλέθουμε τα αμύγδαλα με το μπλέντερ, αλλά να μη γίνουν σκόνη ούτε και χοντροκομμένα.
    • Αλέθουμε τις νιφάδες βρόμης μέχρι να γίνουν αλεύρι.
    • Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε τα αμύγδαλα, τη βρόμη, το καρδάμωμο ή τη μαστίχα, το αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
    • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
    • Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί, φτιάχνουμε τα μπισκότα μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε (εγώ χρησιμοποίησα κουπάτ αστέρι, αλλά μπορείτε και χωρίς κουπάτ).
    • Κάνουμε μια λακκουβίτσα στο μπισκότο με το δάχτυλό μας για να βάλουμε την κουβερτούρα ή τη μαρμελάδα.
    • Ψήνουμε τα μπισκότα, ανάλογα με τον φούρνο, για 10-15 λεπτά, ίσα ίσα να ροδίσουν.
    Bookmarks