Menu
Generic filters
Exact matches only

    Μπέργκερ κόκκινης φακής με πολίτικη λαχανοσαλάτα

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 250 γρ. κόκκινη φακή
    • 1 λίτρο αλατισμένο νερό
    • 1 μικρό καρότο
    • 1 μέτριο κρεμμύδι
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
    • 1 κ.σ κάρι
    • 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
    • 1 κ.σ. ξερό θυμάρι
    • αλάτι και πιπέρι

    Εκτέλεση

    Βράζουμε 250 γρ. κόκκινη φακή (που περίσσεψε από την παλατιανή σούπα) μέσα σε 1 λίτρο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να λιώσει. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε στο multi 1 μικρό καρότο και 1 μέτριο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο. Στραγγίζουμε καλά τη φακή και τη ζυμώνουμε σε ένα μπολ με τα σοταρισμένα λαχανικά, 1 κ.σ. κάρι, 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη, 1 κ.σ. ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε λίγο αλεύρι για να γίνει εύπλαστο το μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα σε μπιφτέκια των 150 γρ. και τα ψήνουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Τα σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκια του μπέργκερ, που αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα και περίσσευμα πολίτικης λαχανοσαλάτας.

    Bookmarks