Menu
Generic filters
Exact matches only

Με το περίσσευμα των κουραμπιέδων φτιάχνουμε τρουφάκια σοκολάτας

Preparation Περισσότερο από 60’
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 240 gr κρέμα γάλακτος
  • 250 gr κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150 gr κουραμπιέδες
  • 3 κ.σ. ουίσκι (ή κονιάκ ή ρούμι ή άλλο ποτό της επιλογής μας)
  • 1 φλ. κακάο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει. Βάζουμε τους κουραμπιέδες στο μούλτι και τους κάνουμε σκόνη. Ρίχνουμε το τρίμμα στη λιωμένη σοκολάτα μαζί το ουίσκι (ή κονιάκ ή ρούμι ή άλλο ποτό της επιλογής μας) και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες, να σφίξει. Την άλλη μέρα κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα πιάτο. Παίρνουμε με κουτάλι μικρές ποσότητες σοκολατένιου μείγματος και πλάθουμε μπαλίτσες, τις οποίες ρολάρουμε στο κακάο, να κολλήσει καλά γύρω γύρω. Τοποθετούμε τα τρουφάκια μέσα σε χρωματιστά τρουφόχαρτα και τα σερβίρουμε σε στρώσεις σε πιατέλα.

Bookmarks