Menu
Generic filters
Exact matches only

Mango Cheesecake Bars

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 12 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 1/4 φλ. μπισκότα τύπου digestive (κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη), σπασμένα
  • 1/8 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1/4 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 1 1/2 φλ. κάσιους (ανάλατα και άψητα), μουλιασμένα για 6 ώρες σε νερό
  • 1/2 φλ. κρέμα καρύδας
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. αγαύη ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλ. + 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 φλ. μάνγκο, σε κύβους
  • 2 κ.γ. σπόροι chia
  • 1 κ.σ. νερό δροσερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τετράγωνο ταψί 20 x 20 εκ., φροντίζοντας να προεξέχουν οι άκρες του, και αφήνουμε στην άκρη.
• Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με το αλάτι και το λάδι καρύδας. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι η βάση μπισκότου να γίνει χρυσαφένια. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει.
• Γέμιση: Σκουπίζουμε το μπλέντερ και χτυπάμε τα κάσιους με την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, την αγαύη ή το σιρόπι σφενδάμου και το 1/4 φλ. χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
• Το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην ψημένη βάση μπισκότου και βάζουμε το cheesecake στην κατάψυξη.
• Σκουπίζουμε ξανά το μπλέντερ και χτυπάμε το μάνγκο μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Διαλύουμε τους σπόρους chia με 1 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε με το μάνγκο και τη 1 κ.σ. χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να πυκνώσει ελαφρά.
• Βγάζουμε το παγωμένο cheesecake από την κατάψυξη, απλώνουμε ομοιόμορφα τον πουρέ μάνγκο στην επιφάνεια, καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
• Όταν το cheesecake παγώσει καλά, το αφαιρούμε από το ταψί με τη βοήθεια του αντικολλητικό χαρτιού, το μεταφέρουμε προσεκτικά σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε κατά μήκος σε 4 ράβδους των 5 εκ. Στη συνέχεια κόβουμε τις ράβδους σε τρίτα, για να δημιουργήσουμε 12, μικρότερου μεγέθους, ομοιόμορφες ράβδους. Τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν από το σερβίρισμα, για περίπου 20-30 λεπτά. Διατηρούνται στην κατάψυξη για 1-2 εβδομάδες σε αεροστεγές δοχείο.

Bookmarks