Μαλακά μπισκότα με μέλι, βρόμη, αμύγδαλα και matcha tea
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
30 μερίδες
Difficulty
Μέτρια
Υλικά
- 1 φλ. αμύγδαλα
- 2 φλ. νιφάδες βρόμης
- 1 πρέζα αλάτι
- 115 g αλεύρι ολικής «ΑΒ Τhink Bio», για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. μέλι
- 2 κ.γ. matcha, σε σκόνη
- μαρμελάδα (ή κουβερτούρα ή ξηροί καρποί χοντροκομμένοι)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Αλέθουμε τα αμύγδαλα με το μπλέντερ αλλά να μη γίνουν σκόνη ούτε και χοντροκομμένα.
- Αλέθουμε τις νιφάδες βρόμης μέχρι να γίνουν αλεύρι.
- Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το αμύγδαλα, τη βρόμη, το αλάτι και το αλεύρι ολικής και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το matcha tea και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Φτιάχνουμε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλουμε, κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο κάθε μπισκότου με το δάχτυλό μας για να βάλουμε τη μαρμελάδα (ή την κουβερτούρα ή το μείγμα των ξηρών καρπών) και τα ψήνουμε για περίπου για 7-10΄ ίσα ίσα να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα καταναλώσουμε.