Γιαούρτι με ελαφριά κομπόστα ροδάκινο με μέλι και αμύγδαλα

Λιγότερο από 30’
2 μερ
Εύκολη

Υλικά

2 κ. σ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
400 γρ. γιαούρτι
2 ροδάκινα, κομμένα στα 6, κυδωνάτα
100 ml νερό
30 γρ. μέλι
15 ml χυμός λάιμ ή λεμόνι
1 κλαράκι αρμπαρόριζα ή λεβάντα

Εκτέλεση

Κομπόστα: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, το μέλι, τον χυμό λάιμ και την αρμπαρόριζα ή τη λεβάντα. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα ροδάκινα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κατσαρολάκι καλά με το καπάκι του και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα ροδάκινα και δένουμε λίγο το ζουμί, αν θέλουμε, σε ελαφρύ σιρόπι. Πετάμε το αρωματικό.
Σερβίρουμε το γιαούρτι και το γαρνίρουμε με την κομπόστα και τα αμύγδαλα.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.