Light mini donuts φούρνου με κανέλα
Υλικά
- 200 ml χλιαρό νερό
- 2 κ.σ γάλα
- 1 αβγό
- 25 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 60 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ αλάτι
- 60 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο το νερό με το γάλα, το βούτυρο και τη μαγιά. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μαλακώσει. Σχηματίζουμε μια μπάλα, τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά, να φουσκώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. Κόβουμε κομματάκια ζύμης διαμέτρου 5-6 εκ., τα βάζουμε σε λαμαρίνα και με κουπάτ ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση, διαμέτρου 2 εκ. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν, για 25 λεπτά, και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και, αφού κρυώσουν, τα βουτάμε στο λιωμένο βούτυρο και στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας.