Menu
Generic filters
Exact matches only

Κρεπολέτα σπανακιού με τυρί κρέμα

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 2 κ.σ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3/4 φλ. φύλλα σπανακιού
  • 1/4 φλ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1/4 φλ. βασιλικό ή μαϊντανό
  • 10 ml ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • 1½ κ.σ. τυρί κρέμα
  • 75g ανθότυρο
Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
Μείγμα Πιπεριών Μύλος 50g
Φρέσκο Σπανάκι Πλυμένο Καθαρισμένο 350 gr
Κρεμμύδι Φρέσκο Καθαρισμένο 100 gr
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 25 GR
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
Τυρί Κρέμα 200gr
Τυρί Ανθότυρο Βιολογικό 250gr
Next

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε καλά στο μούλτι τα φύλλα σπανακιού, το κρεμμυδάκι και τον βασιλικό ή μαϊντανό.
Αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα αβγά και χτυπάμε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα των αβγών, στριφογυρίζοντας το τηγάνι, μέχρι να απλωθεί το μείγμα παντού.
Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να σταθεροποιούνται τα αβγά.
Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την ψήνουμε κι από την άλλη πλευρά για ακόμη 1-2 λεπτά.
Τη βγάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα, φτιάχνοντας ακόμη 2 ομελέτες.
Μοιράζουμε στο κέντρο κάθε ομελέτας από 1½ κ.σ. τυρί κρέμα και 25 γρ. ανθότυρο και τη ρολάρουμε σφιχτά, για να κλείσουμε τη γέμιση στο εσωτερικό της.
Κόβουμε κάθε ρολό σε 6 κομμάτια και σερβίρουμε!

Bookmarks