Κρεπολέτα πρωινού με μπανάνα και φιστικοβούτυρο
Μαρία Μπίζιου, MSc, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος
Υλικά
- 2 μεσαία αβγά
- 2 κ.σ. φυσικό γιαούρτι σκέτο
- 1 κ.σ. λευκή ζάχαρη άχνη ή υποκατάστατο
- 1 κ.γ βούτυρο, αλατισμένο λίγο
- 2 κ.σ. φυσικό γιαούρτι σκέτο
- 2 κ.σ. granola, προαιρετικά
- 1 μπανάνα, σε ροδέλες
- 2 κ.γ. φιστικοβούτυρο μέλι, φυλλαράκια δυόσμου
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία. Χωρίζουμε σε δύο μπολ τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια να σφίξουν. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων στα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι, απλώνουμε ομοιόμορφα σε λεπτό φύλλο, σαν κρέπα. Ψήνουμε ίσα να ροδίσει ελαφρά από κάτω και να αρχίσει να πήζει από πάνω. Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 1-2′ ίσα να ροδίσει.
• Αφαιρούμε από το γκριλ, απλώνουμε τα υλικά της γέμισης και διπλώνουμε την κρεπολέτα. Σερβίρουμε με επιπλέον γκρανόλα, φρούτα, φυλλαράκια δυόσμου και λίγο μέλι.