Κοτοσουβλάκια στο φούρνο παναρισμένα με δημητριακά ολικής άλεσης
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
- 10 ξύλινα σουβλιά
- 30 γρ. μουστάρδα απαλή
- 30 γρ. πετιμέζι ή 1½ κ. σ. Μέλι
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
- 350 γρ. δημητριακά ολικής άλεσης
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ. γ. ρίγανη ξερή
- 20 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το πετιμέζι ή το μέλι, το ελαιόλαδο, τα αβγά, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα στο ψυγείο, να μαριναριστεί.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Θρυμματίζουμε λίγα λίγα στο μούλτι τα δημητριακά, προσέχοντας όμως να μην γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα φαρδύ σκεύος και προσθέτουμε την παρμεζάνα και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά.Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βγάζουμε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο. Παίρνουμε λίγα λίγα κομμάτια κοτόπουλου, και οποία πανάρουμε στο μείγμα των δημητριακών. Κατόπιν καρφώνουμε 4 – 5 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθός τους) σε κάθε ξύλινο σουβλάκι και τα τοποθετουμε στο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα σουβλάκια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Στα μισά του χρόνου ψησίματος γυρίζουμε τα σουβλάκια να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Τα συνοδεύουμε με μπολάκια γεμισμένα με κέτσαπ, μουστάρδα ή μαγιονέζα.