Κέικ καρότου με σταφίδες, μπαχαρικά και αλεύρι χωρίς γλουτένη
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
10 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 140 g βούτυρο (ζωικό ή φυτικό) σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 g ζάχαρη καρύδας
- 250 g καρότα, τριμμένα
- 140 g σταφίδα σουλτανίνα
- 2 αβγά
- 250 g αλεύρι χωρίς γλουτένη «AB Think Nutri»
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 80 g καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη στο μούλτι (όχι τρίμμα)
- 3 κ.γ. κανέλα
- 250 g τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου (για την κρέμα)
Για την κρέμα
- 1 κ.σ. στέβια
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- επιπλέον καρυδόψιχα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το καρότο και τις σταφίδες και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Έπειτα προσθέτουμε και τα αβγά ένα ένα. Χτυπάμε για 2΄ και αφαιρούμε τον κάδο. Ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το μπέικιν και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 φόρμες του κέικ με αποσπώμενο πάτο και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε για περίπου 30΄. Αφήνουμε να κρυώσουν για 15΄ μέσα στη φόρμα, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε για άλλα 10΄ να ξεκουραστούν πάνω σε μια σχάρα.
- Χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα με τη στέβια και την κανέλα και απλώνουμε τη μισή πάνω στη μία βάση κέικ, βάζουμε από πάνω τη δεύτερη βάση κέικ, απλώνουμε και την υπόλοιπη κρέμα και στολίζουμε με καρύδια και λίγο τρίμμα καρότου.