Menu
Generic filters
Exact matches only

Grilled sandwich με σύκα, πέστο ρόκας και τόφου

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 2 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 6 φρέσκα σύκα, κομμένα σε φέτες
  • 200g τόφου πρεσαρισμένο (βλ. σημειώσεις)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 4 φέτες φυτική μοτσαρέλα ή άλλο φυτικό τυρί που λιώνει
  • 4 φέτες προζυμένιο ψωμί
  • 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο ρόκας

  • 50g ρόκα
  • 30g λευκά αμύγδαλα, ωμά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι, ξύσμα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. κρύο νερό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειάζεται. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  • Σε ένα μπολ σπάμε το τόφου με τα χέρια μας και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την καπνιστή πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Μοιράζουμε στις 2 φέτες ψωμιού με τη σειρά τις 2 φέτες τυριού, τα σύκα, το μείγμα του τόφου, τις άλλες δύο φέτες τυριού και κλείνουμε με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το φυτικό βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σάντουιτς σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σερβίρουμε τα σάντουιτς με το πέστο ρόκας, είτε μέσα είτε στο πλάι.

Σημειώσεις συνταγής

  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε απλό τόφου, το πρεσάρουμε για να αφαιρέσουμε τα νερά του: το τοποθετούμε ανάμεσα σε πετσέτες κουζίνας, βάζουμε αρκετό βάρος πάνω του (μια κατσαρόλα με νερό ή 5-6 μεγάλα βιβλία) και το αφήνουμε για 1 ώρα.
  • Το τόφου προέρχεται από φασόλια σόγιας, τη μοναδική ολοκληρωμένη φυτική πρωτεΐνη. Προτιμάμε τα βιολογικά τόφου, που θα βρούμε στα ψυγεία των καταστημάτων ΑΒ Βασιλόπουλος ή στο AB Eshop.
Bookmarks