Γρήγορη τυρόπιτα τοστιέρας με βρόμη και φρέσκα μυρωδικά
Γρήγορη τυρόπιτα τοστιέρας με βρόμη και φρέσκα μυρωδικά
Preparation
Λιγότερο από 30’
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 6-7 κ.σ. βρόμη αλεσμένη, σαν πούδρα
- 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. δυόσμος ή ρίγανη, ψιλοκομμένα
- πιπέρι
- λίγο λίγο νερό
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη βρόμη σε ένα μπολ και εκεί προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, το κασέρι, το αβγό, τα φρέσκα μυρωδικά και πιπέρι. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό, αν χρειάζεται, και ανακατεύουμε για να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
- Ρίχνουμε το μείγμα της τυρόπιτας σε λαδόκολλα και το διπλώνουμε, φτιάχνοντας ένα πακετάκι και πιέζοντας με την παλάμη μας να γίνει επίπεδη, δίνοντάς της παραλληλόγραμμο σχήμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένη τοστιέρα (με τη λαδόκολλα) για 10-15 λεπτά και έπειτα βγάζουμε την τυρόπιτα από τη λαδόκολλα και την ψήνουμε στην τοστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά επιπλέον. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο λάδι. Μόλις ξεροψηθεί η τυρόπιτα, είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε!