Γιαουρτένιο γλυκό με τραγανό τσουρέκι
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- τσουρέκι που περίσσεψε
- 500 g γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα
- 1 λεμόνι, ξύσμα
- 4 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. καρύδια ή αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Παίρνουμε λίγο από το τσουρέκι που περίσσεψε και το κόβουμε σε 8 πολύ λεπτές φέτες.
- Τις απλώνουμε σε ταψάκι και τις φρυγανίζουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το μέλι και τα καρύδια ή αμύγδαλα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 χαμηλά ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν σερβίρουμε με 2 φρυγανισμένες φέτες τσουρεκιού το καθένα.