Menu
Generic filters
Exact matches only

    Γέμιση για γλυκά πουγκάκια με το υπόλοιπο τσίζκεϊκ

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 3 κ.σ. σταφίδα κορινθιακή
    • 1-2 κ.σ. μέλι
    • 30 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
    • κανέλα
    • τζίντζερ τριμμένο
    • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • βούτυρο
    • 4 φύλλα κρούστας
    • άχνη ζάχαρη
    • κανέλα

    Εκτέλεση

    • Παίρνουμε το τσίζκεϊκ που περίσσεψε και, αφού το σπάσουμε με πιρούνι, προσθέτουμε 3 κ.σ. σταφίδα κορινθιακή, 1-2 κ.σ. μέλι, 30 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος, λίγη κανέλα, λίγο τζίντζερ τριμμένο, ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
    • Κόβουμε 4 φύλλα κρούστας σε τετράγωνα κομμάτια των 12 εκ. και, αφού τα αλείψουμε με λίγο βούτυρο λιωμένο, τα βάζουμε σταυρωτά ανά 2 και τοποθετούμε στο κέντρο τους από 1 κουταλιά γέμιση.
    • Κλείνουμε σε πουγκάκια, τα τοποθετούμε σε ταψάκι για μάφιν και ψήνουμε για 30 λεπτά.
    • Σερβίρουμε τα πουγκάκια χλιαρά ή κρύα, πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.