Menu
Generic filters
Exact matches only

Φριτούρες καλαμποκιού με βασιλικό και jalapeno

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 3 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 350 g καλαμπόκι, κατεψυγμένο ή φρέσκο
  • 1 πιπεριά jalapeno, ψιλοκομμένη, χωρίς τα σπόρια
  • 1/4 φλ. βασιλικός ή κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 1/4 φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου ΑΒ
  • 1/2 φλ. ρυζάλευρο
  • 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλ. νερό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε και 1/2 φλ. νερό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρά κολλώδες μείγμα (θα υπάρχει περισσότερο καλαμπόκι από ό,τι μείγμα αλευριού).
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λαδώνουμε ελαφρά. Ρίχνουμε σε δόσεις μεγάλες κουταλιές από το μείγμα στο καυτό τηγάνι και απλώνουμε με τη ράχη του κουταλιού για να φτιάξουμε ένα στρογγυλό σχήμα. Ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις φριτούρες.
  • Σερβίρουμε με chutneys, κέτσαπ, γουακαμόλε ή με τη vegan σκορδάτη avocado mayo βασιλικού.
Bookmarks