Φασολάκια με λαχανικά στον φούρνο
Δοκιμάστε να φτιάξετε τα λαδερά με ένα από τα πολυβραβευμένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της σειράς «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», κορωνέικης ποικιλίας.
Υλικά
- 800g φρέσκα φασολάκια
- 2 κολοκύθια, σε κομμάτια
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες, σε μέτρια κομμάτια
- 2 πιπεριές κέρατο, σε χονδρές ροδέλες
- 2 πατάτες «AB fresh to go», σε μέτρια κομμάτια
- 2 κρεμμύδια, σε φέτες
- 1 ώριμη ντομάτα «AB fresh to go», τριμμένες
- 400ml ζωμός λαχανικών
- 150ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Καλαμάτα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- 3 σκελίδες σκόρδου «AB fresh to go», ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα Τριπόλεως ΑΒ, θρυμματισμένη
Εκτέλεση
• Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε να σκορπίσει το άρωμά του και ρίχνουμε τα φασολάκια. Ανακατεύουμε μία φορά και ρίχνουμε τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά μέχρι τα φασολάκια να μαλακώσουν ελαφρώς. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές και τις πατάτες. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα του τηγανιού με τα υγρά του και σκορπίζουμε τις τριμμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Δεν ανακατεύουμε τα υλικά, αλλά τα αφήνουμε να ψηθούν όπως είναι σε στρώσεις. Σιγοψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και η σάλτσα τους να μελώσει. Σερβίρουμε με φέτα θρυμματισμένη.