Menu
Generic filters
Exact matches only

Φανουρόπιτα με 7 υλικά, χωρίς βούτυρο και αβγά

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 8 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 160 γρ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί
  • 160 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για το ταψί
  • 0.5 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 0.5 κ. γ. κανέλα σε σκόνη
  • 60 γρ. σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και την άχνη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή κουτάλα, έως ότου λιώσει η άχνη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύουμε και, τέλος, ενσωματώνουμε και τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά έως ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Bookmarks

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι και την άχνη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή κουτάλα, έως ότου λιώσει η άχνη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύουμε και, τέλος, ενσωματώνουμε και τις σταφίδες. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά έως ότου πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.