Εύκολο παγωτό σοκολάτα-καρύδα, χωρίς παγωτομηχανή
Υλικά
- 800 ml κρέμα καρύδας
- 70 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
- 220 γρ maple syrup ή μέλι
- 90 γρ απαλό φιστικοβούτυρο
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα καρύδας, το κακάο, το κορν φλάουρ και το maple syrup και ανακατεύουμε με σύρμα. Εάν χρησιμοποιήσουμε μέλι, δεν το προσθέτουμε στην κατσαρόλα σε αυτό το σημείο, αλλά αφού αποσύρουμε από τη φωτιά (βήμα 3).
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 5-7 λεπτά, ίσα-ίσα μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενσωματωθούν.
Αφήνουμε το τελικό μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά. Κάθε τόσο ανακατεύουμε με το σύρμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα κέικ και καλύπτουμε την επιφάνειά του με διάφανη μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται σε αυτό. Καλύπτουμε σφιχτά όλη τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες.
Όταν παγώσει πλήρως, για να μπορέσουμε να σερβίρουμε και να απολαύσουμε το παγωτό σε μπάλες, βγάζουμε την φόρμα για 15-20 λεπτά στον πάγκο για να φτάσει την επιθυμητή υφή.