Menu
Generic filters
Exact matches only

Detox acai bowl με σπιτική γκρανόλα κολοκυθόσπορου

Preparation 4 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

Για την γκρανόλα κολοκυθόσπορου

  • 1 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1/2 φλ. καρύδα, τριμμένη
  • 1 φλ. κολοκυθόσποροι
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1/2 φλ. ηλιόσποροι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. πουρές κολοκύθας
  • 1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1½ κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (1/2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο και 1/4 κ.γ. αλεσμένο τζίντζερ)

Για το acai bowl

  • 400 γρ. φυσικός πουρές Acai, κατεψυγμένος
  • 3 μεσαίου μεγέθους ή μεγάλες μπανάνες καθαρισμένες, ψιλοκομμένες και κατεψυγμένες
  • 100 γρ. φρούτα του δάσους, κατεψυγμένα
  • 3/4 κ.γ. αλεσμένη κανέλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 1½-2 φλ. φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη

Για γαρνίρισμα

  • Κομμάτια ανανά
  • Κομμάτια passion fruit
  • Κομμάτια καρύδας

Εκτέλεση

Γκρανόλα:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ, αφήνοντας τελευταία το ελαιόλαδο και το σιρόπι σφενδάμου, και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αυτό θα τα βοηθήσει όλα να κολλήσουν μεταξύ τους.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Με ένα κουτάλι σπάζουμε το στρώμα της γκρανόλα σε μεγάλα κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η γκρανόλα. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Θα σφίξει καθώς κρυώνει και μετά μπορούμε, αν θέλουμε, να τη σπάσουμε σε μικρότερα κομμάτια και να την αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο (έως και μία εβδομάδα σε θερμοκρασία δωματίου ή έως και έναν μήνα στο ψυγείο).

Αcai bowl:

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Μοιράζουμε σε 4 μπολ. Γαρνίρουμε με την γκρανόλα κολοκυθόσπορου, κομμάτια ανανά, passion fruit και καρύδα.
Bookmarks