Cheese cake με άρωμα κανέλας
Υλικά
- 1 ½ φλ. αμύγδαλα
- 1-2 κ.γ. κανέλα (για τη βάση)
- 1 φλ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι (για τη βάση)
- 3/4 φλ. ρόφημα καρύδας
- 2 κ.γ κάσιους άψητα (κατά προτίμηση μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ σε νερό και στραγγισμένα)
- 2 κ.γ. κανέλα (για τη γέμιση)
- 8 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι (για τη γέμιση)
- 100 gr κρέμα καρύδας
- 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας, λιωμένο
- 4 κ.σ. αγαύη
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 1 κ.γ κανέλα (για το σερβίρισμα)
- καρύδα, τριμμένη
- ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση
Βάση: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τους χουρμάδες και την κανέλα μέχρι να έχουμε μια εύθρυπτη ζύμη (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό μήλου, ή ρόφημα καρύδας). Πιέζουμε αυτό το μείγμα σε μια αποσπώμενη φόρμα 20 εκ., στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Γέμιση: Χτυπάμε πάλι στο μπλέντερ τα κάσιους, την κανέλα, το γάλα και την κρέμα καρύδας, το λάδι καρύδας, τους χουρμάδες, την αγαύη και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
Σερβίρισμα: Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και γαρνίρουμε με το σιρόπι αγαύης-κανέλας και την τριμμένη καρύδα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί. Διακοσμούμε με ξυλαράκια κανέλας και σερβίρουμε.”