Cheesecake στη στιγμή, με μουστοκούλουρα και γλυκό του κουταλιού
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
6 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 500g φυτικό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200g κρέμα καρύδας από κονσέρβα
- 40g σιρόπι αγαύης
- ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200g τραγανά μουστοκούλουρα
- 100g φυτικό βούτυρο, λιωμένο
- 1 βαζάκι γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το σιρόπι αγαύης, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνουν ενιαίο λείο μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το τρίμμα κουλουριών.
- Θρυμματίζουμε τα μουστοκούλουρα με λίγες στροφές στον επεξεργαστή τροφίμων και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε, σχηματίζοντας τριφτό μείγμα.
- Σερβίρουμε σε πιατάκια ή ατομικά μπολάκια λίγες κουταλιές κρέμας με τρίμμα κουλουριών και γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού.