«Αστεράτα» αβγά
Υλικά
- 6 ψωμί του τοστ ολικής άλεσης (φέτες)
- 6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 100 gr τυρί φέτα, κομμένη σε ζάρια
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 gr ντοματοπελτές (για την σπιτική κέτσαπ)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο (για την σπιτική κέτσαπ)
- 1/2 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο, σε σκόνη (για την σπιτική κέτσαπ)
- 1/2 κ.γ. αλάτι (για την σπιτική κέτσαπ)
- 1/4 κ.γ. πιπέρι (για την σπιτική κέτσαπ)
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη (για την σπιτική κέτσαπ)
- 90 gr νερό (για την σπιτική κέτσαπ)
Εκτέλεση
Κέτσαπ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμί του τοστ. Αλείφουμε κάθε φέτα με 1 κ.γ. σπιτική κέτσαπ. Τοποθετούμε ένα κουπάτ σε σχήμα αστεριού στο κέντρο κάθε φέτας ψωμιού και πιέζουμε κόβοντας και αφαιρώντας το «ψωμένιο» αστέρι. Τοποθετούμε τις φέτες ψωμιού ανά 2-3 σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε από ένα αβγό στο κέντρο κάθε ψωμιού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν τα αβγά. Αποσύρουμε προσεκτικά με μια σιλικονάτη σπάτουλα και συνεχίζουμε μέχρι να ετοιμάσουμε όλες τις φέτες ψωμιού.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και σερβίρουμε με τη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.