Αποτοξινωτική λεμονάδα (αποκατάστασης ηλεκτρολυτών, χωρίς ζάχαρη, με τζίντζερ και κουρκουμά)
Οι καθημερινές απώλειες ηλεκτρολυτών και υγρών συμβαίνουν φυσιολογικά μέσω του ιδρώτα και όχι μόνο. Οι ηλεκτρολύτες είναι ανόργανα άλατα που βοηθούν στη ρύθμιση μιας σειράς από τις πιο βασικές λειτουργίες του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένης της νευρικής σηματοδότησης, της ισορροπίας του pH, της μυϊκής συστολής και της ενυδάτωσης. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να τους αναπληρώνουμε τακτικά!
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
4-5 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 4-5 φλ. νερό
- 2 κ.γ. κουρκούμας
- 1-2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη, ή 1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
- χυμός + φλούδες από 2 λεμόνια
- 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να πάρει μια ελαφριά βράση. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις φλούδες λεμονιού και το αφήνουμε να βράσει ξανά για 1 λεπτό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε τον κουρκουμά για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κλαδάκι της αρμπαρόριζας και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια το σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τα κομμάτια του τζίντζερ, τις φλούδες λεμονιού, την αρμπαρόριζα και τη σκόνη μπαχαρικών.
- Ρίχνουμε το υγρό σε μια κανάτα μαζί με τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι. Ανακατεύουμε ξανά, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Τοποθετούμε σε γυάλινα μπουκάλια, παγώνουμε και απολαμβάνουμε!