Menu
Generic filters
Exact matches only

    Κρέμα τραχανά για πρωινό, με φουντούκια, μέλι και αποξηραμένα φρούτα

    Preparation 15΄
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 120 γρ. τραχανάς
    • 500 γρ. γάλα
    • 2 κ.γ. φουντουκοβούτυρο
    • 3 κ.σ. φουντούκια ωμά, χοντροκομμένα
    • 4 σύκα ξερά, χοντροκομμένα (ή άλλα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας, π.χ. δαμάσκηνα, χουρμάδες, βερίκοκα κ.λπ.) κανέλα, κάρδαμο και ξύσμα εσπεριδοειδών ή βανίλια
    • 1 κ.γ. μέλι + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τον τραχανά με το γάλα σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Αφήνουμε να ψηθεί ανακατεύοντας συχνά (αλλιώς θα κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας) για 15-20´, μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς και να προκύψει μια υφή σαν χυλός. Προσθέτουμε το φουντουκοβούτυρο, τα αρτύματα και το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τα ξερά σύκα και, αν θέλουμε, με περισσότερο μέλι.

    Bookmarks