Menu
Generic filters
Exact matches only

Θες κι εσύ να «σπάσεις» τη ρουτίνα της κουζίνας; Φτιάξε το ροζ φραουλένιο τσιζκέικ!

Γράφει η Εύα Μονοχάρη, Food Blogger, Funky Cook


Οι περίπου 45 ημέρες καραντίνας μας έβαλαν για τα καλά στην κουζίνα και αφού ψήσαμε αμέτρητα ψωμιά, μπισκότα, πίτσες και banana breads ήρθε η ώρα για κάτι πιο ανάλαφρο, ανοιξιάτικο και κυρίως «χρωματιστό»!

Ναι, ήρθε η ώρα να βάλουμε χρώμα στο πιάτο μας και, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, θα νιώσουμε χαρά και αισιοδοξία.

Σκέψου πόσο όμορφα νιώθεις κάθε φορά που βρίσκεσαι στο χώρο των λαχανικών και των φρούτων όταν κάνεις τα ψώνια σου.

Εγώ, κάθε φορά,  με τόσα χρώματα, ζωντάνια και φρεκάδα θέλω να γεμίσω το καλάθι μου με τα πάντα..

Αμέσως, οι κατακκόκινες φράουλες με κάνουν να νιώθω χαρά, τα πορτοκάλια με κάνουν να θέλω να απολαύσω ένα ποτήρι δροσερό χυμό, φαντάζομαι νόστιμες σαλάτες με τα ζωηρά πράσινα λαχανικά.

Εντέλει, συνήθως καταλήγω από λαχτάρα να τρώω μια κίτρινη μπανάνα τελειώνοντας τα ψώνια μου.

Διάλεξα και σου προτείνω 10 τρόφιμα, που χρησιμοποιώ καθημερινά,  είναι γεμάτα χρώμα και που «βοηθούν» το μυαλό αλλά και το σώμα να νιώσει χαρά, χάρη στα θρεπτικά τους συστατικά.

Φράουλες, Μύρτιλα, Βατόμουρα: Γεμάτα θρεπτικές ιδιότητες και συστατικά που βοηθούν εξαιρετικά στη σταθεροποίηση της καλής διάθεσης και σε τονώνουν απίστευτα
Λεμόνια- Πορτοκάλια: Μια λέξη.. βιταμίνη C, ενώ το άρωμά τους, άμεσα, σε «πλημμυρίζει» χαρά
Παντζάρια:
Η βεταΐνη που περιέχουν βελτιώνει και αυξάνει την καλή διάθεση, σα να τρως το αγαπημένο σου γλυκό
Πιπεριές: Γεμάτες ισχυρά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες – το χρώμα τους τα «λέει» όλα
Ντομάτες: Πλούσιες σε αντιοξειδωτικές συστατικά και συγκεκριμένα λυκοπένιο
Σπανάκι: Περιέχει υψηλές ποσότητες από φυλλικό οξύ, άρα δείχνω καλά-νιώθω καλά
Αβοκάντο: Περιέχει τρυπτοφάνη, απαραίτητο στοιχείο για την παραγωγή σεροτονίνης
Μπανάνες: Γεμάτες κάλιο, θα σου φτιάξουν αμέσως το κέφι
Αρακάς: Πλούσια πηγή σιδήρου, άρα αντίο «εξάντληση»
Ανανάς: Ο ανανάς έτσι και αλλιώς μας φτιάχνει τη διάθεση αφού θυμίζει καλοκαίρι αλλά βελτιώνει και τα επίπεδα της σεροτονίνης

Επειδή όμως εκτός από χρώμα θέλουμε και γεύση, μοιράζομαι μαζί σου και τα δύο αγαπημένα μου ροζ και φραουλένια τσιζκέικ, ένα κλασικό και ένα πιο υγιεινό,  διάλεξε το δικό σου αγαπημένο!

 

Το ροζ φραουλένιο τσιζκέικ που θα σου φτιάξει τη διάθεση

Υλικά για 6 άτομα

Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
120 γρ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνη
1  κ/γ ξύσμα λεμόνι
1 κ/γ χυμός λεμόνι
1 κ/γ εκχύλισμα βανίλιας

Φράουλες και μύρτιλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το βούτυρο, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας περίπου 22-24 εκ. και την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  2. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5’ να μαλακώσει.
  3. Βάζουμε τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε τη ζελατίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Στο μίξερ αφρατεύουμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε το λεμόνι, χυμό και ξύσμα, τη βανίλια, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι, συνεχίζουμε το χτύπημα για 3’, σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε τις φράουλες με σπάτουλα.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα επάνω από το μπισκότο και τοποθετούμε το τσιζκέικ για 4-5 ώρες στο ψυγείο.
  6. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες και μύρτιλα.

Η πιο healthy & νόστιμη εκδοχή του αγαπημένου μου τσιζκέικ φράουλα

Υλικά για 4 άτομα

Για τη βάση
8 μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
1 κ/σ αμυγδαλόψιχα, προαιρετικά

Για την κρέμα
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
300 γρ. τυρί κρέμα
1 αβοκάντο, πολτοποιημένο
200 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
2 κ/σ μέλι
1 κ/γ ξύσμα λεμόνι
1 κ/γ χυμό λεμόνι
1 κ/γ εκχύλισμα βανίλιας

Φράουλες και μύρτιλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις φράουλες σε ένα κατσαρολάκι με το μέλι να πάρουν μια βράση και τις αφήνουμε να κρυώσουν και πολτοποιούμε τη μισή ποσότητα από τις φράουλες.
  2. Στο μπλέντερ χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει, προσθέτουμε το αβοκάντο, τη βανίλια και το λεμόνι, χυμό και ξύσμα, σταματάμε το χτύπημα και με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το γιαούρτι και τις φράουλες.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά της βάσης και μοιράζουμε σε 4 ποτήρια, προσθέτουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε, φράουλες,  μύρτιλα και απολαμβάνουμε.
Bookmarks

Οι περίπου 45 ημέρες καραντίνας μας έβαλαν για τα καλά στην κουζίνα και αφού ψήσαμε αμέτρητα ψωμιά, μπισκότα, πίτσες και banana breads ήρθε η ώρα για κάτι πιο ανάλαφρο, ανοιξιάτικο και κυρίως «χρωματιστό»!