Επιστρέψαμε από τις πασχαλινές μας διακοπές και στο μυαλό έχουμε την επόμενη εξόρμησή μας.
Ο καιρός πλέον είναι υπέροχος και αυτή η εποχή είναι η ιδανική για βόλτες στην εξοχή. Είναι ευκαιρία λοιπόν την Πρωτομαγιά να απολαύσουμε την ανοιξιάτικη φύση.
Και τι καλύτερο από το να περάσεις την ημέρα αυτή με τους αγαπημένους σου, κάνοντας πικ νικ στην εξοχή.
Ξέρω, ξέρω και μόνο που σκέφτεσαι ξανά μαγειρέματα αμέσως μετά από τις προετοιμασίες για το Πάσχα σου φαντάζει βουνό, μαζί σου και εγώ!
Η αλήθεια είναι ότι αυτήν την ημέρα θα ήθελα να την περάσω ξεκούραστα. Εδώ λοιπόν, έρχεται η ΑΒ Βασιλόπουλος να σου λύσει τα χέρια καθώς σου προσφέρει τα έτοιμα γεύματα ΑΒ. Έτοιμα γεύματα εξαιρετικής ποιότητας με την υπογραφή του αγαπημένου μας, Άκη Πετρετζίκη. Νομίζω ότι δε χρειάζεται να πω πολλά.
Στο κατάστημα ΑΒ της γειτονιάς σου ή ακόμη καλύτερα κάνοντας τα ψώνια σου από το e-shop της ΑΒ εξοικονομώντας και χρόνο, έχεις να επιλέξεις ανάμεσα από ποιοτικές, έτοιμες επιλογές, φτιαγμένες με αγνές πρώτες ύλες και γεύση σπιτική που θα καλύψουν κάθε σου ανάγκη.
Μια μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, κρεατικά, ζυμαρικά, όσπρια και μαμαδίστικα φαγητά μέχρι σάντουιτς, τορτίγιες και σαλάτες που θα καλύψουν όλες τις γευστικές σου επιλογές.
#allazoumesinithies και φροντίζουμε να παρέχουμε σε όλους όσους νοιαζόμαστε το καλύτερο ακόμη και τις μέρες εκείνες που ο χρόνος μας πιέζει και δεν μπορούμε ή δεν έχουμε τη διάθεση να μπούμε στην κουζίνα.
Προμηθεύτηκα λοιπόν τα απαραίτητα από την ΑΒ και πάμε για πικ νικ! Επέλεξα το γεύμα μας στην εξοχή να είναι ποιοτικό, χορταστικό αλλά και ελαφρύ για να μη βαρύνουμε και έτσι να έχουμε όρεξη για περπάτημα και εξερεύνηση στη φύση.
Οι αραβικές πίτες από τα ΑΒ Έτοιμα Γεύματα μου έλυσαν τα χέρια. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα από αραβική πίτα ολικής με κοτόπουλο και τυρί κρέμα, με τονοσαλάτα, με φαλάφελ, με σολομό, με γύρο κοτόπουλο ή με γαλοπούλα. Η Caesars σαλάτα ήταν ιδανική για την περίσταση και για να ολοκληρώσω το πικ νικ μενού μου, προμηθεύτηκα από το οπωροπωλείο της ΑΒ τοματίνια και έφτιαξα για συνοδευτικό γεμιστά τοματίνια με τυρί κρέμα, δίνοντας τους μάλιστα με έναν πολύ απλό τρόπο την εμφάνιση ενός μπουκέτου.
Δεν μπόρεσα όμως να αντισταθώ και σε ένα κεσεδάκι ελληνικές κατακόκκινες φράουλες και έτσι έψησα αφράτα μάφινς με φράουλες και βρόμη. Θα χρειαστείς το πολύ 30 λεπτά προετοιμασίας και για τις δυο συνταγές και πίστεψέ με είναι πεντανόστιμες.
Αυτό το πικ νικ σίγουρα θα το απολαύσουμε αλλά επιπλέον θα εξοικονομήσω και χρόνο για να τον περάσω όμορφα μαζί με τους αγαπημένους μου.
Για τα γεμιστά τοματίνια με τυρί κρέμα θα χρειαστούμε:
- 16 τοματίνια
- 115g τυρί κρέμα
- 80g αγγουράκι τριμμένο στον τρίφτη και στραγγισμένο ελαφρώς
- ½ κ/γ ρίγανη αποξηραμένη
- Αλάτι κατά βούληση
- 16 φύλλα σχοινόπρασο + λίγο επιπλέον για το δέσιμο
Εκτέλεση
Κόβουμε σταυρωτά τα τοματίνια προσέχοντας να μη φτάσουμε μέχρι τη βάση και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε τους σπόρους από το εσωτερικό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το αγγούρι και τη ρίγανη και προσθέτουμε λίγο αλάτι κατά βούληση.
Βάζουμε τη γέμιση σε ένα κορνέ ή σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα τοματίνια.
Με μία οδοντογλυφίδα κάνουμε μία τρύπα στη βάση από το κάθε τοματίνι για να περάσει και να σταθεί το σχοινόπρασο.
Βάζουμε τα γεμιστά τοματίνια μαζί με το σχοινόπρασο στο πιάτο σχηματίζοντας ένα μπουκέτο και δένουμε το μπουκέτο με λίγο επιπλέον σχοινόπρασο.
Για τα πολύ εύκολα μάφινς με φράουλα και βρόμη θα χρειαστούμε:
Υλικά για 12 μάφινς
- 80g βρόμη
- 200g γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 100-110g καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας (ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλουμε)
- 75ml ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- 1κ/γ εκχύλισμα βανίλιας
- 125g αλεύρι γ.ο.χ + επιπλέον 1 κ/σ για τις φράουλες
- 1κ/γ μπέικιν πάουντερ
- ½ κ/γ μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 150g φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Χρησιμοποιούμε θήκες σιλικόνης ή καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τις ειδικές θήκες για μάφινς και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρόμη, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για τουλάχιστον 5 λεπτά για να μουλιάσει καλά η βρόμη (πολύ σημαντικό βήμα).
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Αδειάζουμε το μείγμα με τη βρόμη στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ή με μία ξύλινη κουτάλα (όχι με σύρμα) μέχρι απλά να αναμειχθούν. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα, η ζύμη εκ των πραγμάτων δε θα είναι λεία.
Ανακατεύουμε τις φράουλες με 1 κ/σ αλεύρι και τις ρίχνουμε στο μείγμα. Αναμειγνύουμε το πολύ 2 φορές για να ενσωματωθούν και οι φράουλες στη ζύμη και στη συνέχεια γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3.
Ψήνουμε τα μάφινς για 20 με 25 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα και αν βγαίνει καθαρή, τότε τα μάφινς μας είναι έτοιμα.
Τα αφήνουμε για λίγο στο ταψί να πέσει η θερμοκρασία τους και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και τα τοποθετούμε επάνω σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Καλή Πρωτομαγιά!