Menu
Generic filters
Exact matches only

Για σένα μαμά που γιορτάζεις

#allazoumesinithies και φτιάχνουμε παρέα το πιο εντυπωσιακό, φρουτένιο και νόστιμο μπουκέτο λουλουδιών για τη Γιορτή της Μητέρας.

Για τη μητέρα έχουν γραφτεί ποιήματα, τραγούδια, βιβλία, έχουν γίνει ταινίες, πίνακες ζωγραφικής και όχι τυχαία. Ο εορτασμός της μητέρας έχει τις ρίζες του πίσω στην αρχαιότητα, από τη νεολιθική εποχή που μας άφησαν τα πρώτα πήλινα ειδώλια, μικρά αγαλματίδια αφιερωμένα στο μεγαλείο της μητέρας, την οποία θαύμαζαν. Αλλά και τότε που στην αρχαία Ελλάδα η μητέρα Γη, η Γαία, ήταν η υπέρτατη θεά μητέρα όλων και έπειτα η Ρέα λατρεύτηκε ως “Μητέρα των Θεών” και την τιμούσαν ως θεά της γονιμότητας. Κάπως έτσι, μπορεί οι τρόποι και οι μέρες του εορτασμού της να άλλαζαν με τους καιρούς όμως εμείς είμαστε καθημερινά δίπλα σε όλες τις μητέρες και τις τιμάμε ιδιαιτέρως την ημέρα που είναι αφιερωμένη σε εκείνες.

Έτσι, τη Γιορτή της Μητέρας εκτός από τις σφιχτές αγκαλιές, που εύχομαι να μπορούμε σύντομα να δώσουμε όπως παλιά, μικρά, μεγάλα και ακόμα πιο μεγάλα παιδιά συνηθίζουν να φέρνουν κάποιο δώρο στη μητέρα τους, συνοδευμένο με τις πιο θερμές ευχές αγάπης. Ένας μικρός φόρος τιμής σε κάθε μαμά!

Ένα από τα πιο συνήθη δώρα είναι φυσικά οι πολύχρωμες, μυρωδάτες ανθοδέσμες. Φέτος σας έχω μία εναλλακτική πρόταση, η οποία είναι όχι μόνο μυρωδάτη και πολύχρωμη αλλά επιπλέον θα τη χαρακτήριζα δροσερή και νόστιμη ενώ θα είναι φτιαγμένη από εσάς. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο κοντινότερο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος και να γεμίσετε το καλάθι σας με φρέσκα φρούτα εποχής για να ετοιμάσετε το πιο όμορφο φρουτένιο μπουκέτο λουλουδιών. Επιλέξτε κόκκινες ζουμερές φράουλες, εξωτικό ανανά, φρέσκα μύρτιλα, γλυκό μάνγκο και ό,τι άλλο βρείτε στα πολύχρωμα ράφια του οπωροπωλείου της ΑΒ Βασιλόπουλος που σας δίνει έμπνευση για την “λουλουδέσμη” σας.

Τι θα χρειαστείτε

 • Ένα βάζο, μία κανάτα ή απλά ένα τούλι για να τα τυλίξετε
 • Ξυλάκια για σουβλάκια και οδοντογλυφίδες
 • Κουπάτ σε σχήμα λουλουδιών ή ένα μαχαίρι για να κόψετε τα “λουλούδια” σας
 • Κάτι για να στερεώσει τα ξυλάκια (χρησιμοποίησα κομμάτια τούλι που έβαλα στο βάζο, αλλά μπορείτε να βρείτε σφουγγάρι ανθοδετικής)
 • Κλαδιά με φύλλα λεμονιάς ή ελιάς
 • Ανανά
 • Φράουλες
 • Μύρτιλα
 • Μάνγκο
 • Πορτοκάλι
 • Ακτινίδιο

Πώς θα φτιάξετε το μπουκέτο λουλουδιών

 1. Ξεκινήστε με τα εύκολα, καρφώστε τις φράουλες και τα μύρτιλα στα ξυλάκια μόνα τους ή και συνδυαστικά και ακουμπήστε τα σε ένα πιάτο στην άκρη.
 2. Κόψτε τον ανανά, το πορτοκάλι και το ακτινίδιο σε χοντρές ροδέλες.
 3. Χρησιμοποιήστε τα κουπάτ για να σχηματίσετε λουλούδια διαφόρων μεγεθών από τον ανανά και το ακτινίδιο.
 4. Τις φέτες πορτοκάλι περάστε τις από ξυλάκια.
 5. Μπορείτε αν θέλετε να τοποθετήσετε στο κέντρο των μεγάλων λουλουδιών τα μικρότερα καρφώνοντας τα με τις οδοντογλυφίδες τις οποίες θα χρειαστεί να κόψετε για να γίνουν μικρότερες. Με αυτό τον τρόπο θα έχει δίχρωμα τρισδιάστατα λουλούδια. Στη συνέχεια καρφώστε το μεγάλο λουλούδια στο μεγάλο ξυλάκι.
 6. Κόψτε μία φέτα από το μάνγκο και χωρίς να το καθαρίσετε σχηματίστε με κουπάτ ή χαράξτε βαθιά, όπως έκανα κι εγώ, τουλίπες ή άλλα λουλούδια. Και στις δύο περιπτώσεις, μετά θα χρειαστεί να κόψετε οριζόντια με ένα μαχαίρι στο πάχος που θέλετε για να πάρετε τις τουλίπες σας.
 7. Περάστε τις τουλίπες στα ξυλάκια.
 8. Προετοιμάστε το βάζο σας τοποθετώντας μέσα τη βάση που θα στηρίξει τα ξυλάκια.
 9. Τώρα ήρθε η στιγμή να ολοκληρωθεί η “λουλουδέσμη” σας! Ξεκινήστε βάζοντας μέσα στο βάζο πρώτα τα μεγάλα κεντρικά λουλούδια. Συνεχίστε με τα λίγο μικρότερα και τελευταία βάλτε τριγύρω τις φράουλες και τα μύρτιλα. Προσπαθήστε να δώσετε διαφορετικά ύψη και, αν χρειαστεί, κόψτε κάποια ξυλάκια.
 10. Τέλος, γεμίστε το βάζο σας και τα κενά του μπουκέτου με κλαδιά λεμονιάς ή ελιάς, αφού πρώτα τα έχετε πλύνει. Έτοιμο!

Κι επειδή #allazoumesinithies και ποτέ δεν πετάμε τίποτα, βάζουμε όλα τα μικρότερα κομμάτια φρούτων που μας περίσσεψαν στο μπλέντερ μαζί με λίγο φυτικό γάλα και λίγο μέλι και φτιάχνουμε ένα γρήγορο smoothie.

Το φρουτένιο μπουκέτο λουλουδιών είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσει κάθε τυχερή μητέρα! Μην ξεχάσετε την κάρτα με τις ευχές και φυσικά να λέτε “Σ’ αγαπώ” κάθε μέρα!

Bookmarks

#allazoumesinithies και φτιάχνουμε παρέα το πιο εντυπωσιακό, φρουτένιο και νόστιμο μπουκέτο λουλουδιών για τη Γιορτή της Μητέρας.