Menu
Generic filters
Exact matches only

Μάφινς με βρόμη και σταφίδες

Preparation Λιγότερο από 30’
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1 φλ. βρόμη
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 0.5 φλ. ελαιόλαδο
  • 0.25 φλ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 0.5 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 0.75 φλ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε την βρόμη με το γιαούρτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι, την κανέλα και ρίχνουμε και τις σταφίδες. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, το αβγό και το ξύσμα πορτοκαλιού, να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Προσθέτουμε και το μείγμα με τη βρόμη και χτυπάμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για 12 μάφινς και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Bookmarks

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε την βρόμη με το γιαούρτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, αλάτι, την κανέλα και ρίχνουμε και τις σταφίδες. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο, το αβγό και το ξύσμα πορτοκαλιού, να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Προσθέτουμε και το μείγμα με τη βρόμη και χτυπάμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για 12 μάφινς και ψήνουμε για 20 λεπτά.