Το καλοκαίρι θέλουμε εύκολα, γρήγορα και ελαφριά γλυκάκια και τι καλύτερο από μία φρουτένια ελαφριά τάρτα ψυγείου!
Αν αναζητάς ένα εύκολο, γρήγορο αλλά και συγχρόνως θρεπτικό γλυκάκι, χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη τότε αυτή η rainbow τάρτα θα σε αποζημιώσει.
Η βάση της είναι γλυκιά και μαστιχωτή και περιέχει αμύγδαλα, βρώμη και βασιλικούς χουρμάδες. Η γέμισή της είναι δροσερή και θρεπτική, για την οποία θα χρειαστείς μόνο τρία υλικά, γιαούρτι, φυστικοβούτυρο και μέλι. Προτίμησε το στραγγιστό γιαούρτι της επιλογής σου και συνδύασέ του με το απαλό φυστικοβούτυρο Nature’s Promise από 100% καβουρδισμένο φυστίκι που θα βρεις αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και στο ΑΒ Eshop .
Φυσικά στην τάρτα μας, όπως και σε κάθε τάρτα δε λείπουν τα φρέσκα φρούτα.
Αυτήν την εποχή στο οπωροπωλείο της ΑΒ Βασιλόπουλος θα βρεις μία μεγάλη ποικιλία με φρέσκα ελληνικά καλοκαιρινά φρούτα (το 80% των φρουτολαχανικών που θα βρεις στα ΑΒ είναι από Έλληνες παραγωγούς), διάλεξε τα αγαπημένα σου και πρόσθεσέ τα στη διατροφή σου.
Για την τάρτα μου επέλεξα κεράσια, νεκταρίνια, ακτινίδιο και ανανά. Μπορείς επίσης να επιλέξεις, ροδάκινα, φράουλες και μύρτιλα για να στολίσουν τη δική σου τάρτα.
Αλλάζουμε συνήθειες και γιατί όχι απολαμβάνουμε την τάρτα μας ακόμη και για πρωινό, καθώς είναι υγιεινή, θρεπτική και γεμάτη βιταμίνες. Αν μάλιστα φτιάξεις μικρές ατομικές ταρτούλες τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να τις σερβίρεις.
Θα σου πρότεινα να φτιάξεις τη βάση και να την απλώσεις ομοιόμορφα στην ταρτιέρα σου ή σε μικρές ατομικές φόρμες για τάρτα. Στη συνέχεια να την αφήσεις στο ψυγείο και όταν έρθει η ώρα να τη σερβίρεις, να φτιάξεις τη γέμιση και να προσθέσεις τα φρούτα. Το γιαούρτι θα βγάλει υγρασία και θα μαλακώσει τη βάση αν την αφήσεις για αρκετές ώρες στο ψυγείο. Αν θέλεις η γέμιση να είναι πιο σφιχτή, μπορείς να προσθέσεις λίγο λάδι καρύδας σε υγρή μορφή στην κρέμα γιαουρτιού και στη συνέχεια να την παγώσεις στο ψυγείο.
Για την ελαφριά φρουτένια τάρτα ψυγείου θα χρειαστούμε:
Υλικά
Για τη βάση
- 200g αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
- 80g βρώμη
- 10 βασιλικούς χουρμάδες, περίπου 230g
- ½ κ/γ κανέλα
Για τη γέμιση
- 500g γιαούρτι στραγγιστό
- 100g απαλό φυστικοβούτυρο Nature’s Promise
- 1κ/σ μέλι (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
Για το σερβίρισμα
- Φρούτα της επιλογής μας
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και τους μουλιάζουμε για λίγα λεπτά σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια τους στραγγίζουμε και τους ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ ή στον πολυκόφτη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μία πάστα που θα κολλάει μεταξύ της. Αν η ζύμη δεν είναι αρκετά κολλώδης προσθέτουμε αρχικά ελάχιστο νερό και ελέγχουμε τη σύστασή της.
Απλώνουμε την πάστα με τους χουρμάδες σε μία ταρτιέρα φροντίζοντας να καλύψουμε καλά τη βάση και τα πλαϊνά του σκεύους.
Καλύπτουμε την ταρτιέρα με ένα αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο ψυγείο. Την ίδια διαδικασία μπορούμε να κάνουμε και σε μικρά ατομικά σκεύη για τάρτες.
Αν το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε δεν έχει αποσπώμενο πάτο, τότε μπορούμε το καλύψουμε με αντικολλητικό χαρτί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε στη συνέχεια την τάρτα με ευκολία.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι μαζί με το φυστικοβούτυρο και το μέλι και απλώνουμε την κρέμα γιαουρτιού πάνω από τη βάση. Πριν σερβίρουμε τη τάρτα, καλύπτουμε την επιφάνειά της με τα φρούτα της επιλογής μας.